E-mail marketing dashboard voor Google Analytics

Google AnalyticsAls je met E-mail marketing werkt wil je natuurlijk weten wat het je oplevert. Online marketing is erg goed meetbaar en voor het optimaliseren van je campagnes is meten een essentiële voorwaarde. Met Google Analytics kun je exact meten hoeveel bezoekers er vanuit jouw E-mail marketing campagnes doorklikken naar jouw site en wat er op jouw site gebeurd.

Binnen Google Analytics heb je tevens de mogelijkheid om dashboards te bouwen waarbinnen je gegevens te zien krijgt waar jij inzicht in wilt hebben. Om jouw E-mail marketing activiteiten inzichtelijk en meetbaar te maken hebben wij een dashboard gebouwd voor je. In dit dashboard zie je in een oogopslag hoeveel bezoekers je hebt gegenereerd naar jouw site met E-mail marketing, hoeveel E-mail marketing je heeft opgebracht en wat je best verkochte producten zijn *, hoeveel doelen je hebt behaalt met E-mailmarketing * en wat je best presterende E-mail marketing campagnes zijn. Allemaal inzichten die jij kunt gebruiken om jouw E-mail marketing campagnes te optimaliseren en zo meer rendement te halen met E-mail marketing.

Dit E-mail marketing dashboard kun je in een paar simpele stappen makkelijk installeren in je Google Analytics account met de onderstaande stappen.

  1. Inloggen in jouw Google Analytics account
  2. Klik op de link van het E-mail marketing dashboard in de mail
  3. Het E-mail marketing dashboard zal zich nu zelf installeren in jouw Google Analytics account, enige wat je nog moet doen is klikken op de juiste dataweergave

Voor het installeren van het E-mail marketing dashboard kun je ook het onderstaande filmpje bekijken.

Na het installeren van het E-mail marketing dashboard heb je alle E-mail marketing inzichten in een handig dashboard staan. Het kan zijn dat je bij behaalde doelen 0 ziet staan en bij opbrengst E-mail marketing ook € 0 staat. Behaalde doelen zijn alleen inzichtelijk als jij doelen hebt ingesteld in Google Analytics en als E-commerce tracking is ingesteld in het geval van een webshop. Dit zijn instellingen die je zelf makkelijk in kunt stellen in Google Analytics.

Wil je dit handige E-mail marketing dashboard gebruiken? Vul je naam en mailadres in en je ontvangt de link met het E-mail marketing dashboard gelijk in je mailbox.

Email Voornaam

Leave a Reply

Your email address will not be published.