Het verrijken van profielen voor persoonlijke nieuwsbrieven

Je verstuurt nieuwsbrieven, maar je hebt niet van al je ontvangers in je mailinglijst een volledig profiel. Van veel ontvangers heb je een algemeen mailadres zoals info@???.nl of mail@???.nl. Je kunt je nieuwsbrieven nu niet gelijk persoonlijk versturen terwijl je dat eigenlijk wel wilt. Want een persoonlijke mail met "Beste Voornaam," komt veel persoonlijker over.

Hoe pak je dit aan? Hoe kun je op een makkelijke manier de profielen van je mailinglijst verrijken zodat je de volgende nieuwsbrieven wel persoonlijk kunt versturen?

Verrijken van profielen voor nieuwsbrieven

Bij de meeste E-mail marketing software pakketten heb je de mogelijkheid om verschillende tags toe te voegen. Zo kun je vaak [VOORNAAM] of {FIRSTNAME} als tag toevoegen om je lezer bij de voornaam te noemen. Dezelfde soorten tags heb je vaak ook voor de achternaam of mogelijk voor je profiel. Als je een profiel tag toevoegt aan een nieuwsbrief dan verschijnt er in de nieuwsbrief een link waar je lezer op kan klikken en vervolgens zie je een invulveld waar je lezer zijn voornaam, achternaam, bedrijfsnaam, emailadres (wijzigen) en telefoonnummer kan invullen. Je lezer kan dit zelf invullen en opslaan en je hebt een volledig profiel van de betreffende ontvanger. Afhankelijk van wat iemand aan gegevens in wil vullen. De volgende nieuwsbrief die je verstuurt kun je persoonlijk aan je lezer richten. Je kunt je lezer nu bij de voornaam of achternaam noemen.

In het korte filmpje hieronder zie je hoe je een profiel tag kunt toevoegen aan je nieuwsbrief en zo je profielen kunt verrijken.

Met de meeste E-mail marketing software is het mogelijk om middels een profiel tag de profielen van je ontvangers te verrijken. De tag die je hiervoor moet toevoegen is afhankelijk van de E-mail marketing software die je gebruikt. Bij 30knots-mail voeg je de [Link profiel] tag toe aan je nieuwsbrief.

Werk jij als ondernemer al met E-mail marketing of ben jij benieuwd hoe jij E-mail marketing in kunt zetten voor jouw bedrijf?

Vul je bedrijfsnaam, voornaam en mailadres voor een vrijblijvend gesprek!

Email Voornaam Bedrijfsnaam

Leave a Reply

Your email address will not be published.